Millainen on paras leivontaniksisi? Kerro se meille!
Vastausten jakauma: |
Vastauksia yhteensä 235 kpl |
Äidiltä opittu
|
|
49.8 % |
117 kpl |
Itse keksitty
|
|
20.0 % |
47 kpl |
Leivontakirjasta napattu
|
|
16.6 % |
39 kpl |
Jostain muualta opittu, mistä?
|
|
13.6 % |
32 kpl |
Kaikki perustelut
tre |
Äidiltä opittu |
| kun kuorii sipulia ja laittaa tulitikut suuhun, sipuli ei kirvele silmissä! |
mummu on paras |
Jostain muualta opittu, mistä? |
| Mummulta opitaan parhaat reseptit. Äidin ruoka on toki parasta, mutta mummun ruoka on vieläkin parempaa - äidinkin mielestä. |
liinumari |
Äidiltä opittu |
| Tavallinen kotivehnänen. En tee niinkuin aina neuvovat taikinan tehtäväksi, vaan näin. Laitan voin tai margariinin kattilaan ja sulatan sen ja sen jälkeen kaadan osan maidosta lämpiämään. Laitan kulhoon muut pullan aineet, myös loppu maidosta. Kun margariinimaitoseos on lämmennyt, kaadan sen myös kulhoon. Ei tarvitse pelätä että hiiva palaisi. Sitten vaan alustan taikinan nopeasti, en vaivaa puolta tuntia niinkuin useissa ohjeissa on. Litran taikinan alustan alle kymmenen minuutin. En ymmärrä sitä sitkon mainostusta. Tällä tavalla tulee ihan hyvä pulla, niin pitkot kuin pikkupullatkin. Kun lapset olivat pieniä ja kouluikäisiä, paistoin kaksi kertaa viikossa 6 pitkoa, joten se oli omien ja vieraiden lasten "välipala" siihen saakka kunnes tulimme töistä. Oli tosi kiva kun lapset olivat kotosalla. |
merituuli |
Jostain muualta opittu, mistä? |
| Aikakausilehdistä leikellyt parhaat reseptini. |
kepa |
Jostain muualta opittu, mistä? |
| Tuttavalta saatu tosihyvä raparperipiirakan ohje. |
Laisa |
Leivontakirjasta napattu |
| Hyvä perusohje, jota muuntelen tarpeen ja makujen mukaan. |
jj |
Jostain muualta opittu, mistä? |
| Pullan leivonnassa: Kananmunaan kun ripsauttaa hiukkasen suolaa, niin saa rakenteen helpommin rikki. |
Lyyli |
Äidiltä opittu |
| maku paranee äidin antamilla nikseillä |
heh heh |
Itse keksitty |
| ei kannata ostaa kaupasta valmiita taikinoita, itsetekoiset ovat parempia. Niksi on osittain äidilta saatu |
Omapeto |
Äidiltä opittu |
| jääneet parhaiten alitajuntaan niita voi muunnella uusien reseptien ideoilla |
<< Takaisin
|